O nama - Nikola Tesla

Title
Idi na sadržaj
O nama

Može li se današnji svijet zamisliti bez električne energije, interneta, radija, televizije, mobitela, radara, lasera, daljinskih upravljača, visokofrekventnih struja u medicini, brzinometra, bežičnog prijenosa energije te brojnih drugih patenata i izuma, ali i mnogih doprinosa u znanosti za koje se danas rijetko zna da su Teslino djelo, poput ranih istraživanja u području upotrebe rendgenskih zraka i nuklearne energije.

Ta misao je nezamisliva danas u trenutku vrhunca tehnološke revolucije, hiperprodukcije materijalnog i virtualnog.
Sjetimo li se uopće da je za sve to zaslužan genij Nikola  Tesla?
Udrugu Nikola Tesla - Genij za budućnost osnovali smo s ciljem razvitka i unapređenja inovativnosti i kreativnosti te promicanja inovatorske djelatnosti. Inspiraciju u svom radu pronašli smo u Nikoli Tesli, geniju koji je zadužio svijet, obilježio je povijest mnogih svjetskih zemalja, od Hrvatske gdje je rođen, preko Austrije gdje se školovao, do Amerike gdje je stvarao svoje izume.

Naša je primarna zadaća promicanje lika i djela Nikole Tesle kroz uvođenje zanimljivih i manje poznatih, ali važnih podataka u školske udžbenike i knjige te povezivanje institucija i uglednih pojedinaca koji prate Teslino stvaralaštvo.

Želimo informirati i educirati i širu javnost o Teslinim djelima i idejama i tako ih poticati na vlastite ideje i izume.Udruga broji stotinjak članova i provodi brojne projekte već 13 godina od kojih izdvajamo: trodnevnu manifestaciju Tesla & friends, Performans Tesline golubice, dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost, edukativne radionice „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakoga pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“, Međunarodnu konferenciju Tesla u Zagrebu, a novi projekt koji je u tijeku je

Godišnja nagrada  Nikola Tesla - Genij za budućnost za etično poslovanje

Nikola Tesla i njegov nemjerljiv doprinos modernom svijetu, a posebice jedinstveni oblik humanizma koji je Tesla prakticirao čitav svoj plodonosan vijek inspiracija je zbog koje je nastao i projekt „Godišnja nagrada Nikola Tesla – Genij za budućnost za etično poslovanje“.  
 
Odabirom pojedinaca koji svojim djelovanjem služe kao primjer svijetu u etičnom poslovanju i životu uopće stvaramo kvalitetnije društvo i gospodarstvo općenito.
Udruga želi poticati na kreativnost i inovativnost te etičnost u svim segmentima društva, ukazati na važnost zaštite i promocije vrijednosti rada i djela povijesnih velikana, poticati na stvaralaštvo u gospodarstvu koje se temelji i djeluje na principima etičnosti odnosno razvijati svijest o važnosti etičnog djelovanja i poslovanja i te elemente uvesti u sustav obrazovanja jer je temelj razvoja kvalitetnog društva budućnosti.

Ovim projektom potiče se i smanjenje korupcije koja predstavlja negativan element razvoja gospodarstva. Suzbijanje korupcije moguće je samo uz učešće demokratskih institucija, privatnog i poslovnog sektora te civilnoga društva.
www.unt-genius.hr


 
 

  • Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
  • Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
  • Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost.
  • Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske
  • Mrežna stranica izrađena je u okviru projekta UP.04.2.1.11.0248 - Jačanje kapaciteta OCD-A kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja kojega je sufinancirala EU iz ESF.
Natrag na sadržaj