Partneri - Nikola Tesla

Title
Idi na sadržaj
Partneri

Prvo udruženje inovatora u Hrvatskoj na nacionalnoj razini osnovano je u Zagrebu 1. listopada 1957. godine pod nazivom Sekcija pronalazača Hrvatske pod okriljem Narodne tehnike Hrvatske, koja je osnovana u Zagrebu 1946. godine i koja je preteča današnje Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK). Hrvatska zajednica tehničke kulture krovna je organizacija Hrvatske zajednice inovatora (HZI).
Zajednica objedinjuje 20 udruga, 10 pravnih subjekata (trgovačkih društava) te 80 partnera pojedinaca. Okuplja više od 1500 članova. Glavna je misija udruge promocija inovacija, inovatora i inovacijskog stvaralaštva.
Hrvatska zajednica inovatora nabavkom opreme i organiziranjem radionica putem ovoga Projekta jača svoje kapacitete, a ujedno pridonosi provedbi aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, odnosno pridonosi borbi i zaštiti od korona virusa u području najvećeg broja oboljelih u Republici Hrvatskoj – Gradu Zagrebu, a povezuje se i još više ojačava partnerstvo sa udrugama na ovome projektu s kojima surađuje već dugi niz godina.

Centar za razvoj osobnih potencijala provodi programe kreirane za razvoj potencijala kod djece i mladih. Tristotinjak djece i mladih educirano je na radionicama i seminarima Centra Mentis za brže i kvalitetnije svladavanje svakodnevnih školskih obaveza, od kreativnog učenja, preko pisanja testova pa sve do usvajanja komunikacijskih vještina, ovladavanja stresnim situacijama, jačanja samopouzdanja i samopoštovanja, kreativnim pristupom rješavanju problema te osvještavanjem ciljeva i stvaranja najkreativnijeg puta do njihove realizacije.
Centar se do sada financirao donacijama, a u velikom dijelu aktivnosti članovi su volontirali, njih tridesetak. Tijekom više godina Centar Mentis uspješno surađuje s Udrugom inovatora Hrvatske čiji je ujedno bio i partner prilikom realizacije programa iniciranih od strane Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost participirajući u projektu „Kako razvijati kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ te kao sponzor sa svojim programima participirajući s Udrugom Nikola Tesla - Genij za budućnost za učenike, studente i sve pobjednike natječaja Godišnja nagrada Nikola Tesla – Genij za budućnost, a već su niz godina članovi ocjenjivačkog žirija koje natječajem raspisuje ova Udruga.
Isto tako Centar Mentis sudjelovao je u provedbi kreativnih radionica s djecom i mladima na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2014. i 2016. godine u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.
Godine 2019. Centar Mentis je  bio nositelj projekta za mlade Erasmus+ pod nazivom „Utjecaj interneta na mlade ljude“ te je u Zagrebu ugostio mlade iz Bugarske, Litve, UK i Turske. Na veliko zadovoljstvo svih projekt je uspješno proveden s visokim evaluacijskim ocjenama te otvorio novo područje na kojem se Centar nastavlja razvijati i raditi - EU projekti za mlade.
  • Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
  • Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
  • Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost.
  • Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske
  • Mrežna stranica izrađena je u okviru projekta UP.04.2.1.11.0248 - Jačanje kapaciteta OCD-A kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja kojega je sufinancirala EU iz ESF.
Natrag na sadržaj