Provedba - Nikola Tesla

Title
Idi na sadržaj
Provedba
18.09.2023.
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „JAČANJE KAPACITETA OCD-a KOD UPRAVLJANJA KRIZNIH SITUACIJA I ETIČNOG POSLOVANJA“, UP.04.2.1.11.0248

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost kao Korisnik Projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ zajedno s partnerima,  Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis, održala je Završnu konferenciju u dvorani partnera, Hrvatske zajednice inovatora, u Dalmatinskoj 12 u ponedjeljak 18. rujna s početkom u 17 h.
 
Konferencija je okupila partnere, suradnike, članove Komisije, članove udruga te zainteresiranu publiku, štovatelje Nikole Tesle, a otvorio ju je domaćin, prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora koji je istaknuo povezanost i međusobnu dugogodišnju suradnju dviju udruga, predstavio rad inovatora te najavio predstojeću Međunarodnu izložbu inovacija ARCA kao i vjeru u buduću i daljnju suradnju ovih dviju udruga na postojećim i sličnim novim projektima.
 
Potom se obratila dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica Transparency Internationala Hrvatska, zamjenica predsjednice Komisije izbora kandidata za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje koja se prisjetila svih okolnosti istraživanja kandidata i posebnog značaja isticanja tako pozitivnih kvaliteta i njihovog promoviranja u javnosti.
 
Voditeljica Projekta, predsjednica Komisije i predsjednica Udruge Nikola Tesla, Dragica Mihajlović posebno je zaokružila cijeli Projekt, s pogledom u budućnost te istaknula zasluge glavnog tajnika Hrvatske zajednice inovatora, gospodina Matije Žugeca, bez čije bi svesrdne stručne pomoći Projekt teško napredovao. Zahvalila se svim sudionicima na Projektu te naglasila važnost nastavka suradnje  i u budućnosti. Glavna okosnica Projekta je predstavljena kratkom prezentacijom, nakon čega je otvorena rasprava s prijedlozima o budućnosti Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje, sudionici su obećali svaki u svojoj domeni uspostaviti kontakte, predstaviti ideju te o svemu obavijestiti ostale članove Komisije i uobličiti zaključke na novom zajedničkom sastanku.
12.7.2023
Predstavljanje finalista i dodjela  Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje

U Hotelu Esplanade u Zagrebu 10. srpnja uručena  je nagrada  Nikola Tesla za etično poslovanje.
Po prvi puta u sklopu svečanosti obilježavanja Teslinog rođenja dodijeljena je Nagrada Nikola Tesla za etično poslovanje. Nagrada je dio projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost provodi u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis s ciljem promocije i poticanja etičnog poslovanja i djelovanja na području Republike Hrvatske. Nominirani za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje bili su Stjepan Orešković, sveučilišni profesor, istraživač na međunarodnim znanstvenim projektima te većinski vlasnik M Plus Grupe, Dorotea Effenberger, predsjednica Uprave i vlasnica zagrebačke tvrtke Tahograf d.o.o, Darko Matt Sertić, vlasnik i direktor tvrtke Applied Ceramics te Toni Milun, osnivač i vlasnik tvrtke Milun savjetovanje d.o.o, a nagrada je pripala Stjepanu Oreškoviću. Dobitnika Nagrade na svečanosti je proglasila članica Komisije za izbor kandidata dr. sc. Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.

U umjetničkom dijelu svečanog programa nastupili su Sandra Bagarić, Darko Domitrović i Lav Novosel, a prigodnim govorima uzvanicima su se obratili Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, dr. sc. Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska, dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora, Tihomir Milovac, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba,  izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, gospodina Gordana Jandrokovića, gospodin zastupnik mr. sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskoga sabora.

Dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska predstavila je svakog nominiranog kandidata i objasnila tijek odabira svakog finalista tijekom godine dana, dok je mr. sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskoga sabora objasnio prisutnim važnost projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost provodi.

Komisija za izbor prvog pobjednika ističe kako se od korporacija i poduzetnika današnjice očekuje da baštine Teslinu plemenitost te pomiču granice prema općem dobru, da podižu standarde poslovanja te da ulažu u inovativnost i promiču etičnost.


21.6.2023
Predstavljanje finalista i dodjela Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje

Po prvi puta u sklopu svečanosti obilježavanja obljetnice Teslinog rođenja ove će godine u Hotelu Esplanade 10. srpnja  s početkom u 19 sati biti dodijeljena i  Nagrada Nikola Tesla za etično poslovanje. Nagrada je dio projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost provodi u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis s ciljem promocije i poticanja etičnog poslovanja i djelovanja na području Republike Hrvatske. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 
Poduzetnici koji su predloženi za dobitnika Nagrade svojim poslovnim aktivnostima i pristupom u radu i svakodnevnom djelovanju u skladu su sa Teslinim principima društvene odgovornosti, etičnosti i pravednosti. Osim toga, nagrađivanjem etičnog pristupa poslovanju potiče se suzbijanje korupcije i napredak hrvatskog gospodarstva i društva.
 
 
Za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje nominirani su Dorotea Effenberger, predsjednica Uprave i vlasnica zagrebačke tvrtke Tahograf d.o.o, Darko Matt Sertić, vlasnik i direktor tvrtke Applied Ceramics, Stjepan Orešković, sveučilišni profesor, istraživač na međunarodnim znanstvenim projektima, većinski vlasnik M+ Plus Grupe te Toni Milun, osnivač i vlasnik tvrtke Milun savjetovanje d.o.o.
 
 
Svečanost obilježavanja obljetnice Teslinog rođenja glazbenim nastupom obogatit će Sandra Bagarić, Darko Domitrović i Lav Novosel.
9.5.2023.

Prigodnim programom u Hotelu Westin u organizaciji Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost predstavljeni su finalisti Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje. Nagrada je dio projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji Udruga provodi s partnerima, Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Članove Komisije za Nagradu čine stručnjaci i poduzetnici iz različitih sfera gospodarstva te društveno-humanističkih institucija.
 
Ocjenama Komisije u finalu je četiri poduzetnika čije profesionalne aktivnosti prate Tesline principe društvene odgovornosti, etičnosti i pravednosti.

Finalisti su:
1.    Profesor s vodećih svjetskih sveučilišta, istraživač na međunarodnim znanstvenim projektima te većinski vlasnik M Plus Grupe, Stjepan Orešković.
2.    Predsjednica Uprave i vlasnica poznate zagrebačke tvrtke Tahograf d.o.o, Dorotea Effenberger.
3.    Osnivač i vlasnik tvrtke Milun savjetovanje d.o.o te najpoznatiji predavač matematike u Hrvatskoj,  Toni Milun.
4.    Kalifornijsko-sisački poduzetnik Matt Darko Sertić, vlasnik tvrtke Applied Ceramics (pridružio se predstavljanju putem video poziva).

Osim predstavljanja rada predloženih kandidata poduzetnika, sudionicima programa su se obratili i dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica Udruge Transparency International Hrvatska, dr.sc. Ivor Altaras Penda, profesor sa Sveučilišta Libertas, prof.dr.sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti i voditeljica Projekta, Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost, na ovaj način ukazuje na važnost humanog, pravednog i društveno odgovornog poslovanja. Također, Udruga želi potaknuti i nagraditi kreativnost i inovativnost poduzetnika. Osim toga, nagrađivanjem etičnog pristupa poslovanju potiče se suzbijanje korupcije i napredak hrvatskog gospodarstva i društva.

Proglašenje pobjednika bit će održano u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana Nikole Tesle - dana znanosti, tehnologije i inovacija 10.srpnja 2023. u Hotelu Esplanade gdje će svečanim programom biti uručena Nagrada.
9.5.2023.
 
predstavljanje Nagrade i  finalista za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje
 
 
U organizaciji  Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, u utorak, 9.svibnja, bit će održano predstavljanje Nagrade i  finalista za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje u Hotelu Westin s početkom u 14.30 sati. Nagrada je dio projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost provodi s partnerima Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 
Poduzetnici koji su predloženi za dobitnika Nagrade svojim poslovnim aktivnostima i pristupom u radu i svakodnevnom djelovanju u skladu su sa Teslinim principima društvene odgovornosti, etičnosti i pravednosti.
 Organizator Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje, Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost, na ovaj način ukazuje na važnost humanog, pravednog i društveno odgovornog poslovanja. Također, Udruga želi potaknuti i nagraditi kreativnost i inovativnost poduzetnika. Osim toga, nagrađivanjem etičnog pristupa poslovanju potiče se suzbijanje korupcije i napredak hrvatskog gospodarstva i društva.

Članove Komisije za Nagradu čine stručnjaci i poduzetnici iz različitih sfera gospodarstva te društveno-humanističkih institucija.
 
Finalisti će biti predstavljeni prigodnim programom u kojem će nam se obratiti dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica Udruge Transparency International Hrvatska, dr.sc. Ivor Altaras Penda, profesor sa Sveučilišta Libertas, prof.dr.sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti i voditeljica Projekta, Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.  
 
Proglašenje pobjednika bit će održano u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana Nikole Tesle - dana znanosti, tehnologije i inovacija 10. srpnja 2023 u Hotelu Esplanade gdje će svečanim programom biti uručena Nagrada.
25.04.2023.
Održan je treći sastanak članova Komisije u okviru EU projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji provodi Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost s partnerima na Projektu, Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis. Sastanak je održan 21. travnja s početkom u 15.00 sati u hotelu Westin u Zagrebu.
Naime, ocjenjivanjem svakog predloženog kandidata koji je zadovoljio kriterije i Pravilnik ocjenjivanja (od uspješnosti na tržištu, preko etičnosti i inovativnosti u poslovanju do elemenata poslovanja koji su u skladu s principima Nikole Tesle) izdvojili su se oni s najviše prikupljenih bodova.
Sljedeći korak je predstavljanje kandidata i njihove poslovne vizije članovima Komisije, na prigodnoj svečanosti u utorak 9. svibnja od 14.30 sati u hotelu Westin. Nakon toga slijedi završno glasovanje Komisije te dodjela nagrade u sklopu obilježavanja rođendana Nikole Tesle 10. srpnja., Nacionalnog dana – dana znanosti, tehnologije i inovacija.


07.04.2023.
Održane radionice Centra za razvoj osobnih potencijala Mentis

 
Centar za razvoj osobnih potencijala Mentis, Partner 2 na Projektu održao je u Zagrebu od 01. travnja do 04. travnja u prostoru HKD Napredak, u Napretkovom kulturnom centru, radionice Psihološka pomoć potrebitim u kriznim situacijama i Kako se prehranom i fizičkom aktivnošću boriti protiv stresa s velikim uspjehom i na zadovoljstvo svih
 
Stručni tim polaznicima je pružio iznimne informacije, znanje i konkretne alate kako se osnažiti fizički i mentalno te živjeti zdrav i ispunjen život.
 
 
Uz vrhunske predavače i pozitivno ozračje vrijeme je brzo prošlo te su polaznici iskazali želju za što skorijim nastavkom ovakvih tema i radionica koje obogaćuju.
 
O tome kako je svima pružena kvalitetna prilika za unutarnje pročišćenje, obnavljanje i osnaženje, možda najbolje svjedoče fotografije u prilogu.27.03.2023.
Sastanak članova komisije  za nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje

Partneri, Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost (dalje: UNT)  i Transparency International Hrvatska (dalje: TIH) vezano uz „Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje“ održali su 22. ožujka 2023. ponovni sastanak u prostoru TIH-a na adresi Trg Mažuranića 6. Glavni ciljevi sastanka su bili – evaluacija provedbe ove faze projekta koja uključuje selekcijski postupak kao i dogovor oko načina prezentiranja kandidata s konačne liste kandidata prema zadanim kriterijima. Predsjednica TIH-a, dr.sc. Davorka Budimir,  a u svojstvu i zamjenice predsjednice Komisije za dodjelu Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje, zajedno s Donom Markušićem koji je potpredsjednik TIH-a i član Komisije za dodjelu Nagrade, prezentirala je da su pristigle 32 kandidature i to 28 kandidata i 4 kandidatkinje. Uvjete Pravilnika zadovoljilo je 12 kandidata te se za njih provodi daljnji selekcijski postupak do trenutka ocjenjivanja 21.travnja 2023. od strane svih članova Komisije.

TIH će izraditi dokument o 12 kandidata prema zadanim kriterijima i to:
1. Dugovječnost na tržištu
2. Broj zaposlenih
3. Uspješnost u izvozu
4. Etičnost i društvena odgovornost
- etičnost (pouzdanost, poštenje)
- doprinos zajednici (područja – ekologija, zdravlje, sigurnost, obrazovanje)
5. Inovativnost u poslovanju/broj patenata/broj inovacija (tamo gdje nije primjenjivo neće se ocjenjivati)
6. Odgovornost prema zaposlenima

Predsjednica UNT-a koji je Korisnik Projekta, a koja je voditeljica Projekta i predsjednica Komisije za dodjelu Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje, Dragica Mihajlović opisala je izgled nagrade koja će se dodijeliti kao i zahvalnice za nominirane kandidate te izvijestila o postupku izrade nagrade.
Sljedeći sastanak bit će u travnju, a prije 21. travnja kada će biti ocjenjivanje kandidata na sastanku Komisije.
23.03.2023.
Održan četvrti sastanak projektnog tima
U uredu Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost na Marulićevom trgu broj 10 održan je 21. ožujka četvrti sastanak projektnog tima, nositelja i partnera EU Projekta po Ugovoru UP.04.2.1.11.0248.  Uz uvid u dosadašnje aktivnosti i njihov tijek, dodatno se obratila pažnja na podsjećanje na provođenje procedura u skladu sa pravilima EU projekata te stečenim iskustvom rada na ovome Projektu oko detalja.  Posebna je pažnja bila usmjerena, kao i na internom sastanku 13.veljače na pripreme za izvođenje predstojećih radionica Centra za razvoj osobnih potencijala Mentis, Partnera 2 na Projektu. U tijeku su brojne pripreme i njihovo finaliziranje za četverodnevnu radionicu od 01. do 04.04.2023. s dvije teme: Psihološka pomoć potrebitima u kriznim situacijama i Kako se fizičkom aktivnošću i zdravom prehranom boriti protiv stresa.
21.03.2023.

Iako kriza uzrokovana pandemijom i potres na izvjestan način pogađaju svakoga, različite osobe imaju različita osjećanja i različite reakcije. Svaka osoba ima vlastitu psihofizičku snagu, osobne sposobnosti i karakterne osobine koje joj pomažu da se nosi sa životnim izazovima.
 
Mnogi ljudi su shrvani, zbunjeni i dezorijentirani, neki mogu biti jako uplašeni i anksiozni ili umrtvljeni i odvojeni od stvarnosti. Stres predstavlja uzrok preko 80% bolesti. Simptomi stresa mogu se osjećati još dugo nakon stresnog događaja. Umor, nesanica, glavobolja, bol u leđima, loša probava, nedostatak daha, neprestane prehlade, neželjeno povećanje tj. smanjene tjelesne težine...Emocije i stav prema životu najčešće se mijenjaju u dosadu, nemir, osjećaj stagnacije i depresiju. Stres se može manifestirati u nespecifične simptome koji se doživljavaju kao simptomi sagorijevanja, karakterizirani tjelesnom, emotivnom i uopće životnom iscrpljenošću.
 
Naziv radionice: Psihološka pomoć potrebitima u kriznim situacijama
 
Datum: 1.4.2023. i 3.4.2023.
 
Trajanje: od 9 do 17 h
 
Ulaz: slobodan uz pozivnice
 
Predavači: Hrvojka Kutle prof.psih., doc.dr.sc.Suzana Jonovska, dr.med.spec.psihijatar ,
 
                  Carmen Majetić - Pavić prof.psih., Eli Vidović prof.psih.psihoterapeut
 
Stručni tim će putem radionica i predavanje pomoći građanima u povećanju osjećaja sigurnosti, smanjenju uznemirenosti, povećanju povezanosti s drugim ljudima, zadovoljavanju temeljne i specifične potrebe svakog pojedinca i osnaženju osjećaja da će u budućnosti biti bolje nego u fazi krize.
 
Naziv radionice:  Kako se fizičkom aktivnošću i zdravom prehranom boriti protiv stresa
 
Datum: 2.4.2023. i 4.4.2023.
 
Trajanje: od 9 do 17 h
 
Ulaz: slobodan uz pozivnice
 
Predavači: Martina Bastašić, prof.psih, Ružica Čerkez, mag.ing.preh.teh.
 
                 Filip Jurić, prvostupnik trenerske struke, Petra Chelfi dipl.psih. i plesna umjetnica
 
Postoje snažni dokazi koji ukazuju kako stres ne šteti samo našem raspoloženju nego narušava zdravlje. Osobe koje su pod stalnim stresom podložnije su mnogim tegobama, od prehlade do visokog krvnog tlaka i bolesti srca.
12.12.2022.
Uspješno održan završni dio ciklusa radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira“

U Međimurskoj županiji u gradu Prelogu  u dvorani Gradske kavane Lovac održao se drugi i ujedno završni dio ciklusa radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira“.
Prva od tih radionica je održana u petak 09.12.2022. s početkom u 12:00 sati te je trajala do 16:00 sati, dok se druga radionica održala u subotu 10.12.2022. s početkom u 12:00 sati i trajala je do 16:00 sati.
Na radionicama su predavači polaznicima u prvom dijelu prezentirali teorijski dio i upoznavanje sa programima potrebnim za crtanje i pripremu 3D modela (za 3D printere Wanhao i Prusa) gdje su ujedno bili upoznati i sa raznim vrstama filamenta dok je drugi dio namijenjen praktičnom korištenju i samom isprintu modela na 3D printerima gdje su se prije svega printali zaštitni viziri koji su bili prijeko potrebni medicinskim radnicima u vrijeme COVID-19 krize, a ujedno su polaznici mogli printati modele i figure po svojem odabiru.
Drugi ciklus radionica bio je namijenjen profesorima, mentorima i predstavnicima organizacija civilnog društva koji su pokazali veliki interes i za daljnje radionice ovakve prirode.
Radionice su se održale u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“, a organizator radionica je partner na projektu Hrvatska zajednica inovatora.


05.12.2022.
Održan treći sastanak projektnog tima

U uredu Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost na Marulićevom trgu broj 10 uspješno je održan treći sastanak projektnog tima, nositelja i partnera EU Projekta po Ugovoru UP.04.2.1.11.0248. Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti, uvid u njihov tijek, a dodatno se obratila pažnja na provjeru elemenata EU vidljivosti i provođenja procedura u skladu sa pravilima EU projekata i zakona Republike Hrvatske. Poseban osvrt je bio na ciklus radionica Hrvatske zajednice inovatora (HZI) čiji završni dio se održava ovoga vikenda, 09. i 10.12.20222. u Prelogu u Gradskoj kavani Prelog. Također, razgovorom su obuhvaćene i pripreme za izvođenje radionica drugog partnera, Centra za razvoj osobnih potencijala Mentis, koje će se odviti u proljeće 2023.

26.11.2022
Održan prvi dio ciklusa radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira“
  
U  Međimurskoj županiji u gradu Prelogu u Sportsko rekreativnom centru DG SPORT održao se prvi dio ciklusa radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira“.
 
Prva radionica je održana u petak 25.11.2022. s početkom u 12:00 sati, a trajala je do 16:00 sati, dok se druga radionica održala u subotu 26.11.2022. s početkom u 10:00 sati i završila je do 14:00 sati.
 
Na radionicama su predavači u prvom dijelu plaznicima prezentirali teorijski dio i upoznavanje sa programima potrebnim za crtanje i pripremu 3D modela (za 3D printere Wanhao i Prusa) pri čemu su ujedno bili upoznati i sa raznim vrstama filamenta, dok je drugi dio namijenjen praktičnom korištenju i samom isprintu modela na 3D printerima gdje su se prije svega printali zaštitni viziri koji su bili prijeko potrebni medicinskim radnicima u vrijeme COVID-19 krize, a ujedno su polaznici mogli printati modele i figure po svojem odabiru.
 
Radionice su bile namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim profesorima, mentorima i predstavnicima organizacija civilnog društva koji su pokazali veliki interes i za drugi dio ciklusa radionica koje će se također održati u gradu Prelogu 09. i 10. prosinca 2022. godine u dvorani Gradske kavane Lovac.
 
Radionice su održane u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“, a organizator radionica je partner na projektu Hrvatska zajednica inovatora.

24.11.2022.
Ciklus radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira“

Pozivamo Vas na ciklus radionica „Korištenje 3D printera u izradi zaštitnih vizira“ koji će se održati 25. i 26. studenog 2022. godine u gradu Prelogu u dvorani Sportsko rekreativnog centra DG Sport (Ulica Matije Gupca 102).
 
Prva radionica će se održati u petak 25.11.2022. s početkom u 12:00 sati, dok će se druga radionica održati u subotu 26.11.2022. s početkom u 09:00 sati.
Na radionicama će se u prvom djelu obraditi teorijski dio i upoznavanje sa programima potrebnim za crtanje i pripremu 3D modela dok je drugi dio namijenjen praktičnom korištenju i samom isprintu modela na 3D printerima. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, te njihovim profesorima, mentorima i predstavnicima organizacija civilnog društva.
Radionice se održavaju u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“, a organizator radionica je partner na projektu Hrvatska zajednica inovatora.
Veselimo se Vašem dolasku.
09.11.2022.
Održan drugi sastanak članova Komisije

 
U Hotelu Westin 08.11. 2022. uspješno je održan drugi sastanak Komisije za dodjelu Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje. Sve prisutne pozdravila je Dragica Mihajlović, predsjednica Komisije i predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, voditeljica projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ koji provodi zajedno s partnerima, Hrvatskom zajednicom inovatora te Centrom za razvoj osobnih  potencijala, Mentis.  Gospođa Mihajlović  je iznijela plan i  program događanja provedbe dodjele Nagrade  kao i Pravilnik dodjele Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje te Ocjenjivački listić. Predložene su i usvojene izmjene i dopune Pravilnika o odabiru kandidata i Ocjenjivačkog listića te je potvrđen je termin predstavljanja finalista. Dogovoreni su termini sljedećih sastanaka.8.11.2022.
ODRŽAVANJE DRUGOG SASTANKA ČLANOVA KOMISIJE ZA NAGRADU NIKOLA TESLA ZA ETIČNO POSLOVANJE
 
 
Sastanak se održava u Hotelu Westin u Zagrebu, 8. studenog 2022. s početkom u 14.00 sati
14.10.2022.
USPJEŠNO ODRŽANA  TRIBINA I RADIONICE „VAŽNOST NIKOLE TESLE I ETIČNO POSLOVANJE“
 
 
Uspješno je  održana tribina i radionice „Važnost Nikole Tesle i etičnog poslovanja“ u sklopu  projekta  „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se održavala od 13. do 15. listopada 2022. u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
 Riječ je o projektu kojeg sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s partnerima – Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis, a s ciljem promocije i poticanja etičnog poslovanja i djelovanja na području Republike Hrvatske. Projektom se želi i doprinijeti povećanju svijesti javnosti o važnosti etičnoga poslovanja i djelovanja za društvo u cjelini, a posredno i povećanju svijesti javnosti o značaju implementacije kreativnosti i inovativnosti u poslovanju i djelovanju.
  
Na tribini su sudjelovati predsjednica Udruge Transparency International Hrvatska dr. sc. Davorka Budimir, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović. Održana su predavanja kao i radionica pod nazivom „Je li moguć etični svijet“ izv. prof. dr. sc. Ivora Altarasa sa Sveučilišta Libertas. Predavanje pod nazivom „Teslin put u znanost“ održala je dr. sc. Marijana Borić iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a predavanje pod nazivom „Muzeji i ostavština Nikole Tesle“ Renato Filipin iz Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“.
 
Program je moderirala mr.sc. Katarina Milković.
 
Gosti tribine su bili profesori iz Oš. iz Sibinja, studenti i đaci, članovi Udruge Nikola Tesla-genij za budućnost i partneri na projektu, te brojni štovatelji lika i djela Nikole Tesle.

13-15.10.2022.
Predstavljanje projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ i tribina o važnosti Nikole Tesle i etičnog poslovanja

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost predstavila je  projekt „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ na prvom danu Međunarodne izložbe inovacija ARCA, koja se održava od 13. do 15. listopada 2022. u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
  
Riječ je o projektu kojeg sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s partnerima – Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis, a s ciljem promocije i poticanja etičnog poslovanja i djelovanja na području Republike Hrvatske. Projektom se želi i doprinijeti povećanju svijesti javnosti o važnosti etičnoga poslovanja i djelovanja za društvo u cjelini, a posredno i povećanju svijesti javnosti o značaju implementacije kreativnosti i inovativnosti u poslovanju i djelovanju.
 
Štand Udruge Nikola Tesla -Genij za budućnost su posjetili su đaci i studenti, profesori i inovatori, predstavnici Udruga, Hrvatskog Sabora, Ministarstva i drugih institucija koje je zanimao naš projekt.

28.9.2022.
Predstavljanje projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ i tribina o važnosti Nikole Tesle i etičnog poslovanja

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost predstavit će projekt „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se održava od 13. do 15. listopada 2022. u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
Riječ je o projektu kojeg sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s partnerima – Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis, a s ciljem promocije i poticanja etičnog poslovanja i djelovanja na području Republike Hrvatske. Projektom se želi i doprinijeti povećanju svijesti javnosti o važnosti etičnoga poslovanja i djelovanja za društvo u cjelini, a posredno i povećanju svijesti javnosti o značaju implementacije kreativnosti i inovativnosti u poslovanju i djelovanju.
 

U sklopu Međunarodne izložbe inovacija ARCA Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost 14. listopada 2022. od 11 do 16 sati organizira i tribinu te radionicu o važnosti Nikole Tesle i etičnog poslovanja.
 
Na tribini će sudjelovati predsjednica Udruge Transparency International Hrvatska dr. sc. Davorka Budimir, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović. Na tribini će biti održano nekoliko predavanja kao i radionica pod nazivom „Je li moguć etični svijet“ izv. prof. dr. sc. Ivora Altarasa sa Sveučilišta Libertas.     
 

Predavanje pod nazivom „Teslin put u znanost“ održat će dr. sc. Marijana Borić iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a predavanje pod nazivom „Muzeji i ostavština Nikole Tesle“ Renato Filipin iz Tehničkog muzeja „Nikola Tesla"
13.rujna 2022.
Održan prvi sastanak članova komisije za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje

Održan je prvi sastanak članova Komisije za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje 13.rujna 2022. u prostoru Korisnika, Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, Trg Marka Marulića 10 u Zagrebu.
 
Dragica Mihajlović, voditeljica projekta i predsjednica ove Komisije, predstavila je koncept projekta i njegovu razradu. Potom su se predstavili članovi komisije te izložili svoje ideje i iskustva za optimalno provođenje ciljeva Projekta u duhu Nikole Tesle i etičnosti. Svi prisutni su upoznati o odluci i provedbi održavanja sastanaka u tri termina. Također, usvojen je prijedlog da se Nacrt pravilnika za  ocjenjivanje kandidata dopuni kriterijima i kategorijama za koje će se ocjenjivati svaki predloženi kandidat. Drugi sastanak je dogovoren u studenome.
25.kolovoza 2022.
Održan sastanak partnera i korisnika na projektu „Jačanje kapaciteta  OCD-a kod upravljanja  kriznih situacija i etičnog poslovanja“

U uredu korisnika održan je sastanak s partnerima vezano uz aktivnosti i planove provedbe projekta. Partneri su upoznati s aktivnostima koje su realizirane te su odlučili o provedbi aktivnosti u narednom tromjesečju. Svi prisutni su upoznati o važnosti provedbe projekta sukladno projektnoj dokumentaciji i Ugovoru o projektu. Dogovoren je termin za sljedeći sastanak u studenom.
18. i 19. srpnja 2022.
PROVEDBENA RADIONICA
  
U cilju što kvalitetnije provedbe odobrenog projekta, voditeljica Projekta, Dragica Mihajlović te suradnica na Projektu, Tatjana Novosel sudjelovale su  18. i 19. srpnja 2022. godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu na Provedbenoj radionici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Odjela za programe Europske unije.
  
Na Radionici su bila predstavljena prava i obveze Korisnika, sukladno Općim i Posebnim uvjetima Ugovora kao i informacije o tome kako izvještavati o provedbi svojih projekata i potraživati nadoknadu sredstava.
23. lipnja 2022.
POTPISIVANJE UGOVORA

U Hotelu International u Zagrebu predsjednica Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost, Dragica Mihajlović  23.lipnja 2022. potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kao voditeljica projekta u ime Udruge te partnera na projektu, Hrvatske zajednice inovatora i Centra za razvoj osobnih potencijala Mentis, a u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice za projekt „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“.
  • Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
  • Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
  • Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost.
  • Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske
  • Mrežna stranica izrađena je u okviru projekta UP.04.2.1.11.0248 - Jačanje kapaciteta OCD-A kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja kojega je sufinancirala EU iz ESF.
Natrag na sadržaj